Tuesday, July 28, 2009

Terlanjur Bicara....

Had a long, busy day at work today. Was looking forward to heading back to Kota Damansara and meet up with Ako for drinks and catching up. But just before I nak leave the office ni, kena lah ada benda yang jadi that is making me feel like banging my head against the wall.

In all honesty, I just don't have any more tears to cry. Yes I feel the pain. But it's nothing new dah. Apa-apa ja lah. Say what you want. You have the right to. Nobody controls your life.

Kesempurnaan wanita terletak pada mata yang melihat dan hati yang menilai. Andainya baik baginya, maka baiklah. Buruk baginya, maka buruklah.

Whatever lah...as I said say what you want. As for me, right now I just want to go and meet up with Ako and forget all my troubles.

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata? Hmm.... ada lah hati yang terluka...

Yang lama dijaga rapi, yang baru adakalanya tidak dipeduli. Dibetulkan juga yang lama. Dipelihara bagaikan menatang minyak yang penuh. Walhal yang dipelihara dan dijaga itu tak semestinya yang terbaik. Tapi apakan daya, hati dah terpaut pada yang lama. Yang baru tak mahu dilepaskan, tapi yang lama juga masih dalam genggaman. Bila yang baru terguris, dipertahankan juga yang lama. Bila yang baru menangis? Dilempar pula ungkapan yang pedih.

Jawabnya belilah ubat kuning dan plaster sendiri kat farmasi, lepas tu balut luka tu sendiri... Senang cerita!

No comments:

Post a Comment